Акција Дома здравља: Превентивне услуге за мајке и кћерке

Срна
Акција Дома здравља: Превентивне услуге за мајке и кћерке

БАНЈАЛУКА - У Дому здравља у Бањалуци ће поводом Међународног дана жена, први пут бити спроведена акција “За мајку и кћерку” у оквиру које ће бити организовани превентивни гинеколошки прегледи за мајке изнад 25 година које у протекле двије године нису радиле ПАПА тест, као и вакцинација за дјевојчице од 11 до 15 година против хуманог папилома вируса.

У име Центра за промоцију здравља и превенцију болести у Дому здравља Бањалука доктор Младен Шукало рекао је да ће ова акција почети 12. марта и да ће на овај начин и мајке и кћерке моћи у једном дану да обаве ове превентивне услуге, саопштено је из Градске управе.

Градска управе ће и ове године, у сарадњи са локалним Домом здравља, организовати различите активности посвећене бризи о здрављу жена у оквиру кампање “За живот жена” која се организује поводом Међународнод дана жена.

Биће организовани бесплатни превентивни прегледи за суграђанке, али и предавања о значају превентивних прегледа.

Заинтересоване суграђанке за преглед могу да се пријаве до 29. фебруара на број телефона 051/247-346 од 8.00 до 12.00 часова, а свој термин могу да резервишу и путем тимова Породичне медицине.

Осим превентивних прегледа, током марта биће организована и предавања за ученике завршних разреда о репродуктивном здрављу и полно преносивим болестима.

Из Градске управе су подсјетили да ће поводом обиљежавања Осмог марта, у организацији невладиних организација, а уз подршку града Бањалуке, током цијелог марта бити припремљен низ догађаја посвећених здрављу жена, борби против насиља над женама, али и економском оснаживању жена.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана