Акција “Чисто лице града”: Циљ подизање еколошке свијести код грађана

О. К.
Акција “Чисто лице града”: Циљ подизање еколошке свијести код грађана

БАЊАЛУКА - Градска управа ће у другој половини марта организовати акцију уређења и чишћења града под називом “Чисто лице града”, а која ће трајати током цијелог прољећа.

Како су саопштили из Градске управе циљ ове акције јесте подизање еколошке свијести код грађана кроз организоване активности чишћења и уређења.

- Ове године планирана је интензивнија акција чишћења у којој ће бити укључени савјети мјесних заједница, заједнице етажних власника, вртићи и школе - поручила је Милада Шукало координатор ове акције.

Како је истакла, овогодишња акција креће из центра града и градских насеља те да ће се постепено ширити ка периферији.

- Акција ће обухватити уклањање кабастог отпада, чишћење саобраћајница, обнова путне сигнализације, садња и орезивање дрвећа, поставка комуналне опреме, санација депонија и комунално-инспекцијски надзор - рекла је савјетница градоначелника.

На крају су из града поручили да грађани слободно могу да учествују у давању приједлога и сугестија који ће допринијети успјешном спровођењу ове акције.

- Суштина акције јесте да се што већи број грађана укључи у акцију, а неке од њих обрадоваћемо пригодним наградама - казала је Шукало.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана