Акција чишћења Бањалуке, градоначелник одљепљивао жваке у парку

ATV
Акција чишћења Бањалуке, градоначелник одљепљивао жваке у парку

Бањалука - Залијепљене жваке на улици се иначе тешко скидају, али уз јако средство за чишћење и шпахтлу иде лако. У то се увјерио и градоначелник Бањалуке који се данас придружио организаторима акције уређења града.

"Цијели низ малих активности које треба да начине овај централни дио града или пјешачку зону чистом, уреднијом. Ангажовано је доста волонтера, ангажовано је комуналних предузећа, свих људи добре воље који су се одазвали на овај позив", каже Игор Радојичић, градоначелник Бањалуке.

Чишћење клупа, одљепљивање жвака, оспособљавање чесме и низ других интервенција одрађено је у центру, а план је да се ради и на више од стотину локација широм Бањалуке. 

“Сваки од тих 150 приједлога је промишљено повезан међу собом и ми смо то назвали кардиограм. Значи, та путања која је битна за виталност и живот града, а свако мјесто, локација, може имати десетине малих и великих пројеката", каже Миленко Станковић, шеф тима за мале интервенције.

У суштини, у сваком дијелу града има шта да се почисти и поспреми. На платоу код Правног факултета, студенти Архитектонско - грађевинско - геодетског факултета праве отворени амфитеатар. Радо су се прихватили посла и одазвали позиву на акцију. 

“Сматрам да је веома важно да некако ми, као грађани Бањалуке, створимо тај неки осјећај да је Бањалука наш град и да једино са нашим радом ми можемо да направимо је још љепшом”, каже Марко Ћосић, архитектонско-грађевинско-геодетски факултет.

Организатор акције уређења града у оквиру пројекта “Мале интервеције” је Градска управа.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана