Акција “Бирамо најуређеније”: Учесници бројне школе али и вјерске заједнице

Ј. Са.
Акција “Бирамо најуређеније”: Учесници бројне школе али и вјерске заједнице

БАЊАЛУКА - Велики број школских установа са подручја града пријавио се за учешће у овогодишњој акција “Бирамо најуређеније”. Одзив је био у много већем обиму него лани, што је показатељ заједничке опредијељености за подизање свијести о правилном односу према животној средини, саопштено је из Градске управе

Предсједница комисије “Бирамо најуређеније” Сања Матаруга рекла је да је учешће школа изузетно важно, имајући у виду да је акција такмичарског, али и едукативног карактера и има за циљ подстицање културе лијепо уређеног простора код најмлађих.

- Посебно задовољство је што су се ове године, осим образовних, акцији одазвале и вјерске заједнице. Дворишта здравствених установа, вјерских објеката, предузећа и други зелени простори ограниченог коришћења су саставни дио општег система зеленила те нам је задовољство што су нам се ове године одазвале и вјерске установе - казала је Матаруга те позвала све заинтересоване за учешће у акцији да до краја јуна доставе своје пријаве.

Због велике заинтересованости суграђана комисија је одлучила да до 30. јуна продужи рок за пријаве за учешће у овој акцији, коју у нашем граду организују више од двије деценије.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана