"Агапе" поднио захтјев за легализацију тенде

Г.С.
"Агапе" поднио захтјев за легализацију тенде

БАЊАЛУКА - Драшко Станивуковић, градоначелник Бањалуке, изјавио је да је у четвртак издано рјешење о рушењу, како је навео нелегално изграђеног дијела ресторана "Агапе" који је у власништву Горице Додик, кћерке Милорада Додика, предсједавајућег Предсједништва БиХ, на шта је Додикова одговорила да приче Станивуковића да се дио баште треба рушити нису истините, те да су све процедуре испоштоване.

 "Башта овог ресторана има употребну дозволу, али да буду сунцобрани, евентуално столови и столице, а не тенде, бетонирани шанкови и читав један дио надограђен гдје буде складиште. Инспекција је дошла и све прегледала без да је ико може подмитити ", казао је Станивуковић.

Горица Додик, власница ресторана "Агапе", истакла је да по том рјешењу о коме Станивуковић прича по медијима пише да се руши тенда, а она се води као монтажно-демонтажни објекат.

Такође је навела да Станивуковић има нека своја тумачења, и не познаје закон.

"Да сам хтјела да се бахатим како он прича, не бих легализовала ни затворену терасу, односно застакљени дио баште који гледа према Тргу Крајине", казала је Додикова.

Према њеним ријечима, у овом локалу нису знали да се тенда треба легализовати, па су накнадно поднијели захтјев за њену легализацију.

"Тенда је изграђена прије 2018. године и према Закону о легализацији бесправно изграђених објеката Републике Српске сви објекти који су изграђени прије 2018. године могу се накнадно легализовати. Ми имамо све доказе, документе, уговоре са извођачима радова, као и одобрење и сагласност од робне куће "Боска" јер је то у склопу њиховог објекта. Нисмо прекршили ниједну процедуру", навела је Додикова.

Истакла је такође да не разумије какве везе има Градска управа са Робном кућа "Боска" која је приватизована, и од које је "Агапе" добио све могуће сагласности.

"Станивуковић има нека своја тумачења и не поштује закон. Он само прави притисак да је то нешто што припада њему. Ми смо тенду упутили на легализацију и то рјешење када добијемо, имамо право на жалбу и она се аутоматски усваја и тиме оспорава његово рјешење за рушење. Тако закон каже", поручила је Додикова.

Иначе, Станивиковић је о "Агапеу" говорио данас након саслушања у Полицијској управи Бањалука у својству осумњиченог за кривична дјела неовлаштено фотографисање и снимање ресторана "Кајак" и угрожавања безбједности Срећка Радишића и његове породице.

Станивуковић је поводом саслушања истакао да је за све кривичне пријаве које је добио није подигнута ниједна оптужница, преносе Независне новине.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Вјенчани
Вјенчани
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана