"Creative Fashion Industry " 15. и 16. јуна у Бањалуци

Миланка Митрић
"Creative Fashion Industry " 15. и 16. јуна у Бањалуци

Бањалука - Манифестација "Creative Fashion Industry" посвећена моди и креативној индустрији, први пут биће одржана у Бањалуци и то 15. и 16. јуна у Банском двору Културном центру.

- Оно што сјајни умови измаштају, а руке створе и оживе, на једном мјесту биће презентовано на дводневној манифестацији посвећеној умјетности, моди и различитим врстама креативног изражаја.

Свијет моде је чудесан, скројен маштовитим и вјештим рукама, чије границе креативности су несагледиве - стоји у најави организатора. На путу гламурозног сјаја свјетских метропола, "Creative Fashion Industry" ће у два дана од Бањалуке начинити бљештави модни центар, те представити оно најбоље из регионалног креативног свијета.

- Модни дизајн, кожна и текстилна индустрија, индустрија обраде дрвета и метала, маркетинг, култура, умјетност, продаја, туризам само су неке области у којима индивидуалци и групе радом и стварањем дијеле своје идеје са свијетом, стварајући све што волимо и користимо.

Дизајнери, продуценти, сценографи, фотографи, костимографи, визажисти, фризери, умјетници и сви који у својим сферама дјелују на најпрофесионалнији начин, појединачни су елементи велике слагалице, која уљепшава и унапређује живот сваког од нас - назначено је у најави догађаја, који је посвећен свим странама моде и како организатори најављују, креативност носи разнолика лица, а "Creative Fashion Industry" откриће сва.

Акценат овог догађаја је на значају сваког од учесника у функционисању креативног свијета и представљању потенцијала које Бањалука има, како с аспекта производње, тако и са аспекта сарадње са креативцима и појединцима из других градова и држава. -

"Creative Fashion Industry" ће да покаже моћ споја културе и моде, кроз очи привреде и индустрије, без којих ниједна заједница не може да функционише у пуном потенцијалу.

У савременом мултимедијалном амбијенту финални производ уједињених креативаца биће приказан кроз двије вечери врхунских модних ревија, које ће показати одважност и јединственост креација - додају организатори.

Програм чине наступи регионалних и свјетских модних дизајнера, који ће своје креације представити пред званицама из културног и јавног живота Швајцарске, региона и БиХ, док ће обје вечери бити затворене забавама изненађења, уз многобројне музичке наступе, те остале интересантне активности.

Мисија догађаја је утицај на развој културе, умјетности и туризма града Бањалука, кроз позитиван импакт који модна индустрија остварује - нагласили су организатори и додали да ће ускоро на својим званичним "Инстаграм" и "Фејсбук" профилима појединачно представити учеснике, али и комплетан програм.

Организатор догађаја је "МОДА" д.о.о. Бања Лука и "МДК", Цирих, Швајцарска, а сврха пројекта је публикација и експанзија већ постојеће сарадње, као и промоција туристичког потенцијала и успостављање пословне заједнице између привредника из Републике Српске и Швајцарске који функционишу и/или имају намјеру да пословно учествују и доприносе овој области.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана