Зворник: Све спремно за 4. Комедија фест

Aгенције
Зворник: Све спремно за 4. Комедија фест

Зворник - У Зворнику ће у сриједу, 22. маја, почети 4. "Комедија фест" на којем ће наступити позоришта из Косовске Митровице, Приједора, Тузле, Шапца и Крагујевца, преносе агенције.

Фест организује Дом омладине у Зворнику, а отвориће га представа "Грађанин племић" у извођењу народних позоришта из Косовске Митровице и Београда.

Директор Дома омладине Душан Петровић рекао је новинарима да овај фестивал из године у годину расте, те да ове године први пут на њему учествују професионална позоришта.

Он је најавио да ће у четвртак, 23. маја, на сцени Дома бити изведена представа "Државни лопов" у извођењу тузланског позоришта "Талија", а у петак, 24. маја, представа "Краљица смеха" коју ће извести глумци Сцене "Маска" из Шапца.

Публика ће у суботу, 25. маја, имати прилику да погледа представу "Дјелидба" у извођењу Позоришта Приједор, а у недјељу, 26. маја, представу "Моје бивше, моји бивши", у извођењу Позоришта "Јоаким Вујић" из Крагујевца.

Петровић је навео да ће жири, који чине редитељ Јелана Богавац из Београда, драматург Жељко Милошевић из Требиња и професор у Гимназији и Средњој стручној школи "Петар Кочић" Зворник Виолета Савић изабрати најбољу представу и глумце.

Публика ће, такође, имати прилику да оцјењује представе и најбољој додијели награду "Златни аплауз".

Петровић је рекао да је цијена улазница четири конвертибилне марке по представи, те да ће осим главног програма бити организоване и радионице за младе зворничке глумце, као и организоване посјете школама у руралним дијеловима општине Зворник.

Он је додао да се манифестација, која је установљена 2010. године поводом изградње Дома омладине, ове године одржава у оквиру прославе Дана општине Зворник.

Затварање фестивала предвиђено је за понедјељак, 27. маја, када ће ван такмичарског дијела Позориште младих Зворник извести представу "Ретроморфозе".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана