“Зона Замфирова” најбоља представа на Стеријном позорју

Агенције
“Зона Замфирова” најбоља представа на Стеријном позорју

Нови Сад - Стеријина награда за најбољу представу 58. Стеријиног позорја додијељена је представи “Зона Замфирова” у извођењу Позоришта на Теразијама, а у режији Кокана Младеновића, преносе агенције.

Стеријина награда за текст савремене драме додијељена је Федору Шилију за драму “Чаробњак”, у режији Бориса Лијешевића, који је добио награду и за режију.

Награда за глумачко остварење једногласном одлуком жирија додијељена је Небојши Дугалићу за улогу Хаџи Замфира у мјузиклу “Зона Замфирова”.

Стеријина награда припала је Саши Торлаковићу за улогу Томаса Мана у представи “Чаробњак”, као и Јасни Ђуричић за улогу Ирине Николајевне Аркадине у представи “Галеб”.

Глумачка награда додијељена је Ивану Босиљчићу за улогу Манета у мјузиклу “Зона Замфирова”.

Стеријина награда за сценографију припала је Александру Денићу за представу “Константин”, а за костимографију Бојани Никитовић и Стефану Савковићу за исту представу.

За оригиналну сценску музику Стеријина награда додијељена је Марку Грубићу за мјузикл “Зона Замфирова”, а награда за кореографију припала је Мојци Хорват за исту представу.

Специјална Стеријина награда за представу у цјелини припала је представи “Галеб” Антона Павловича Чехова у режији Томија Јанежича, у извођењу новосадског Српског народног позоришта.

Свечана церемонија поводом завршетка 58. Стеријиног позорја биће одржана вечерас у 20 часова.

Након проглашења и уручивања Стеријине награде, у част награђених биће изведена представа “Хасанагиница” у извођењу Народног позоришта Републике Српске из Бањалуке.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана