Златна колајна за Марту Береш

Танјуг
Златна колајна за Марту Береш

Земун - Побједник 38. Фестивала монодраме и пантомиме је Марта Береш, која је добитница награде Златна колајна “Маја Димитријевић” за монодраму “Шоу једне дјевојке”, преноси Танјуг.

Ово је касно синоћ одлучио жири на свечаном затварању фестивала који је одржан од 3. до 5. јула у Земуну.

Жиријем је предсједавала драмски умјетник Владица Милосављевић, а у његовом саставу били су и режисер Ана Григоровић и драмски умјетник Марко Стојановић.

Жири је одлучио да Берешова добије Златну колајну за монодраму у којој “бавећи се положајем жене и глумице у друштву, осваја храброшћу, топлином и шармантном импровизацијом”.

Најбоља представа у категорији пантомиме додијељена је представи “Црно-бијело”, у извођењу Офера Блума чији “чист израз и сценска искреност буде у гледаоцима дубоку људску чедност и вјеру да сцена зависи само од глумца и његове душе.”

Жири публике 38. Фестивала монодраме и пантомиме додијелио је Награду публике на представи “Страх од љубави”, у извођењу Соње Јауковић.

Савјет Фестивала монодраме и пантомиме увео је и награду која носи име изузетног глумца Миодрага Андрића и његове најпознатије монодрамске улоге Љуба Мољац.

Награда се додјељује најбољем извођачу стенд ап комедије, новог облика монодрамске умјетности.

Жири је ову награду додијелио Срђану Јовановићу.

Специјална награда за инвентивност такође је припала глумици Марти Береш.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана