Завршен такмичарски дио фестивала позоришта за дјецу у Бањалуци

Агенције
Завршен такмичарски дио фестивала позоришта за дјецу у Бањалуци

Бањалука - Након што су јуче у Дјечијем позоришту Републике Српске, на 21. Међународном фестивалу позоришта за дјецу одигране представе "Аеро" Театра "Одиво" из Банске Бистрице из Словачке, "Мачак у чизмама" Државног луткарског позоришта "Георги Митев" из Јаблола у Бугарској, за најмлађу публику и данас, претпосљедњег фестивалског дана, приређен је разнолик програм.

Истог дана, у оквиру пратећег програма, Јуки, умјетница из Јапана, извела је луткарску презентацију "Театар за једно", названу "Љ-У-Б-А-Б", која је за младе љубитеље позоришта изведена и јутрос.

Јутрос је, такође одиграна и представа "Свјетлосне године", Позоришта "Луз, микро и пунто" из Шпаније, чиме је завршен такмичарски дио фестивала,  док ће вечерас у пратећем програму бити изведен комад "Звонар Богородичине цркве".

- Лејди ди Фјуз је композиторка која је цијеле ноћи провела трагајући за мелодијом. Исцрпљена, она заспи преко инструмента и када се пробудила, коначно је пронашла инспирацију. Узбуђена почиње да свира нову партитуру, из чијих ће нотних записа рађати слике које ће нам испричати причу о двије будне лутке на магичној полици за књиге, које усвајају људске вјештине, свјетлом и сјенкама - стоји у опису ове представе, аутора Патрисије Торал и Шантал Франко.

У овом театру вечерас од 18 часова биће одиграна представа "Звонар Богородичине цркве" Народног позоришта у Приштини-Грачаница.

Ову представу, која је рађена према мотивима дјела Виктора Игоа, режирао је Дејан Цицмиловић.

Фестивал позоришта за дјецу биће затворен сутра у 18 часова, када ће бити додијељене награде, након ће бити одиграна представа "Коњић грбоњић" Дјечијег позоришта Републике Српске.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана