"Заплет": Одиграна представа „Сирочад“ позоришта из Зенице

Илијана Божић
Foto: ГП Јазавац

БАЊАЛУКА- Представа „Сирочад“ Босанског народног позоришта Зеница  одиграна је вечерас, четврте такмичарске вечери 14. Међународног фестивала глумца „Заплет”, који се одржава под слоганом „У кругу породице“ у Градском позоришту „Јазавац” у Бањалуци.

Комад је рађен у режији Ивана Плазибата, а по драмском тексту британског писца Дениса Келија.

Публика је имала прилику да на сцени посматра дешавања  током једне ноћи која почиње романтичном вечером, а завршава се као згариште породичних и људских вриједности.

Ликови су се неочекивано нашли у ситуацији која захтијева брзо дјеловање и доношење одлука.

Комад „Сирочад“ поставља питања о томе да ли је породица заиста основна ћелија друштва, али и испитује је ли  породица прецијењена, је ли она манипулација која би заварала и најбољег човјека на свијету и претворила га у чудовиште. Публика је на сцени посматрала како је заправо уништена једна породица.

У представи играју Златан Шкољић, Снежана Видовић и Енес Салковић.

Публика није крила одушевљење овом представом, што је и исказала глумцима на Округлом столу.

Глумац Енес Салковић је истакао да се и он и колеге увијек радују доласку у Бањалуку.

-Публика која је овдје је једна од најискренијих. Хвала вам сто сте зивјели и дисали ову представу с нама вецерас- казао је Салковић.

Глумица Снежана Видовић, која је на сцени сјајно дочарала лик Хелене која се свим силама бори да заштити породицу, казала је  да се љубави не могу одвајати.

-Моја јунакиња, због прошлости какву она и брат имају, има патолошку потребу да  задржи породицу укључујући и супруга и сина и брата. Дошла је у ситуацију да не може да задржи све. Иако зна колико је њен брат оштећен, она њега правда и ту губи границу између реалног, али и оног шта је заиста љубав а шта је она животињска потреба да се своје заштити-рекла је она.

За глумца вечери публика је изабрала Златана Шкољића.

Након представе, у оквиру пратећег програма, публика је уживала у разговору са глумицом Тамаром Драгичевић.

Такмичарски програм ће бити настављен сутра у 20 часова када ће почети представа „Плућа“ Театра и опере „Мадлеаниум“/“Марадор“.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана