Заплет 07: Публика увучена у ријалити шоу

Цвија Мркоњић
Заплет 07: Публика увучена у ријалити шоу

Бањалука - Представа загребачког театра "Ругантино" под називом "Тхисцастинг" обиљежила је друго вече Међународног фестивала младог глумца "Заплет 07", који је у току у бањалучком Градском позоришту "Јазавац".

Комад је ауторски пројекат Мирана Курспахића, а у њему играју Дуња Фајдић, Искра Јирсак, Сања Милардовић, Иван Бошњак и сам Курспахић.

Читава представа је снимана камером, укључујући и публику која је, можда и несвјесно, увучена у ријалити шоу у коме се три очајне незапослене младе глумице боре за мјесто ТВ водитељке.

Иако су приче дјевојака у почетку потпуно различите, како аудиција одмиче и како "Велики брат", који управља свиме, искушава кандидаткиње до крајњих граница, на површину избија очај дјевојака који их гура у немилосрдну борбу за егзистенцију.

Осим што "Велики брат" користи спремност глумица, које вапе за запослењем, да учине било шта што се од њих тражи, чак и да погазе сопствено достојанство, представа приказује и спремност публике, која активно учествује у извођењу, да удовољи сваком продукцијском хиру.

Глумица Сања Милардовић, која је по избору публике проглашена глумицом вечери, је истакла да су задовољни реакцијама бањалучке публике на представу.

- Те реакције много варирају од града до града. Негдје су људи шокирани, негдје благонаклони, а негдје чак и груби и свашта нам добацују - истакла је Милардовићева.

Како је објаснила, највећи изазов током припрема за представу јој је био да заиста осјети очај из којег њен лик на крају експлодира до те мјере да је спреман на све да добије посао и дође до пријеко потребног новца.

- Што се награде за глумицу вечери тиче, нисам ни знала да се додјељује, па је нисам ни очекивала, али јако ми је драго што сам је освојила - каже Сања и додаје да сматра да свака награда додијељена за улоге у овој представи припада свима подједнако.

Селектор фестивала Љубиша Савановић је у име "Јазавца" нагласио да је фестивал почео добро те се нада да ће и остатак протећи у истом расположењу.

- Најважније је да је публика задовољна. Мислим да је представа "Тхисцастинг" оставила трага на посјетиоце, а њихове реакције током представе су биле одличне - рекао је Савановић и подсјетио да је циљ фестивала да публици покажу нешто ново.

Програм

На репертоару фестивала "Заплет 07" публика ће вечерас моћи уживати у представи "Догвил" редитеља Кокана Младеновића, а у продукцији "Миксер хауса" из Београда. Музику уживо изводи бенд "Вроом".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана