Запажени наступи Градског позоришта Семберија

Б.П.
Запажени наступи Градског позоришта Семберија

АРАНЂЕЛОВАЦ - Уручењем повеље “Мермер и звуци” представи “Хасанагиница” Љубомира Симовића, у режији Душана Тузланчића, завршена је истоимена реномирана умјетничка манифестација у Аранђеловцу.

У препуном амфитеатру љетне сцене публика је дугим аплаузом испратила бијељинске, бањалучке и новосадске актере ове представе Градског позоришта “Семберија”.

- Сјајно је све изгледало у огромном парку, пред бројном публиком, под отвореним небом. Ово је тек друго извођење ове представе екстеријерно и сваки пут она на отвореном добије неку нову, велику димензију - изјавио је Тузланчић. Он је рекао да је Градском позоришту “Семберија” указана изузетна част да затвори овај фестивал, на којем је одржано умјетничко вече посвећено великану Живану Сарамандићу, а током два мјесеца најквалитетнији умјетнички садржаји Србије и региона приказани су у програму 59. фестивала, једног од најстаријих у Европи.

Из бијељинског позоришта наводе да је прошлог викенда њихова представа “Кумови”, према тексту Душана Ковачевића, а у режији македонске редитељке Драгане Милошевске, изведена у оквиру “Нушићијаде” у Ивањици. Крајем септембра Бијељинци ће своју најновију хит представу “Певање и ћутање Софке Николић” Миливоја Млађеновића, у режији Соње Петровић, представити београдској публици у оквиру манифестације “Дани Српске у Србији”, саопштено је из позоришта Семберија.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана