Уручивањем награда завршено Стеријино позорје

Агенције
Уручивањем награда завршено Стеријино позорје

Нови Сад - У Новом Саду завршено је 58. Стеријино позорје, а за најбољу представу највеће позоришне смотре у Србији проглашен је мјузикл “Зона Замфирова”, који је освојио чак шест Стеријиних награда, преносе агенције.

Позорје је синоћ завршено свечаним уручењем Стеријиних награда у новосадском Српском народном позоришту и извођењем представе “Хасанагиница” у част награђених.

“Зона Замфирова” у извођењу Позоришта на Теразијама, урађена је по тексту Стевана Сремца, а у режији Кокана Младеновића.

Осим за најбољу представу, “Зона Замфирова” добила је и Стеријине награде за музику Марка Грубића, кореографију Мојце Хорват и три за глумачка остварења Небојше Дугалића, Ивана Босиљчића и Иване Поповић.

Четири Стеријине награде припале су представи “Чаробњак” Народног позоришта из Сомбора и то за најбољи текст Федору Шилију, за режију Борису Лијешевићу, као и двије глумачке Саши Торлаковићу и Марку Марковићу.

Јасни Ђуричић додијељена је награда за улогу Аркадине у представи “Галеб”, коју је је режирао Томи Јанежић, а извео ансамбл новосадског Српског народног позоришта.

“Галеб” је добио и Специјалну награду Позорја за представу у цјелини.

Имена награђених публици је саопштио предсједник жирија Стеријиног позорја Предраг Ејдус.

- Надам се да ће Стеријино позорје и у будућности дочекивати глумце и да ће младе генерације наћи своје место у њему - рекао је Ејдус.

Након уручења награда, на сцену “Пера Добриновић” изашли су глумци Народног позоришта Републике Српске из Бањалуке, који су у част награђених одиграли представу “Хасанагиница” Љубомира Симовића у режији Оливере Ђорђевић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана