Театр Убунту: Пепељуга у новом руху

Александра Маџар
Театр Убунту: Пепељуга у новом руху

Бијељина - Малишане који дођу да погледају представу "Пепељуга" очекује позната бајка у новом руху. Поред приче о вјечитој борби између добра и зла, ту је и побједа љубави и чистоте, као најважнијих вриједности.

Овим ријечима глумица и један од оснивача бијељинског театра "Убунту" Данка Жугић најављује представу за најмлађе која ће у режији популарне српске глумице Љиљане Благојевић у марту оживјети на сцени овог театра.

Жугићевој је у комаду повјерена главна улога Пепељуге, лијепе дјевојке која је остала без оца и мајке да живи са маћехом и злим полусестрама које искоришћавају њену доброту и одговорност.

- Представа се заснива на свима познатој бајци, али необична концепција која се огледа у подјели улога, сонговима који обогаћују представу веома су важан елемент представа за дјецу и дају нову димензију причи - нагласила је Жугићева.

Музику за нови комад компоновао је Славиша Стојановић Фиби, а своје глумачке креације у улогама злих сестара показаће Иван Петровић и Ненад Благојевић. Принца, чије ће срце освојити Пепељуга, тумачи Душан Симић, док је лик виле повјерен Бојани Митровић.

- Сонгови и музика су нешто ново што носи наша представа, а доприносе пуноћи сценског израза. Редитељка је идејом да зле сестре играју Иван и Ненад унијела доста хумора у представу, који ће се допасти и дјеци и одраслима, али и представити ову причу из једног необичног угла - рекла је глумица.

Представу је подржало Министарство просвјете и културе Републике Српске преко конкурса за пројекте позоришне продукције 2013. године.

Дјечија машта

- Одлучили смо се за "Пепељугу" како бисмо дјеци понудили нешто што нису насилни ликови, и гдје нема агресивних поступака какве углавном сусрећемо у цртаним филмовима, али и многим представама, јер се тиме дјечија машта и свијест развијају у другом правцу - сматра Данка Жугић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана