Сутра премијера представе омладинског позоришта из Билеће "Много буке око свачега"

Срна
Сутра премијера представе омладинског позоришта из Билеће "Много буке око свачега"

БИЛЕЋА - Омладинско позориште из Билеће представиће се сутра публици првом представом "Много буке око свачега" коју је режирао млади билећки књижевник Бојан Милидраговић, а која се бави проблемима и универзалним питањима младих, али и односом младих према друштвеним токовима и савременим друштвеним феноменима.

Директор Дома културе "Јевто Дедијер" из Билеће Лазар Гњато рекао је Срни да је Омладинско позориште почело са радом у септембру прошле године, на иницијативу Удружења грађана "Ехо" из ове општине и Дома културе.

Он је напоменуо да су у прва четири мјесеца постојања Омладинског позоришта одржане драмске вјежбе и радионице за петнаест средњошколаца који су се јавили на аудицију.

"Од Нове године радили смо на тексту младог савременог аутора из Београда Јована Марића, чије се представе за младе играју у Србији, и ево за сутра смо заказали прву премијеру представе жМного буке око свачегаж у којој ће наступити осам младих глумаца из Билеће. Импресионирани смо да смо у малој Билећи пронашли велики број младих талентованих за глуму", истакао је Гњато.

Он је навео да ће у представи наступити ученици Гимназије у Билећи Милош Милићевић, Лана Самарџић, Јана Радовановић, Гојко Самарџић, Милица Шешлија, Александар Јокановић, Теа Радовановић и Мирко Капетинић.

Представа почиње у Дому кулуре у Билећи у 20.00 часова, а прва реприза представе је у четвртак 4. маја у 20.00 часова.

"Удружење жЕхож и Дом културе су продуценти ове представе, међутим, ми не бисмо успјели направити тако квалитетан позоришни садржај без подршке регионалног гранта жТелемахж фондације за 2023. годину", истакао је Гњато.

Он је додао да их је овај регионални грант прошле године подржао на пројекту "Клуб музичке омладине" који је имао за циљ развијање и спровођење кампање за поновно отварање Музичке школе у простору Дома културе у Билећи чему се надају у септембру ове године.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана