Сребреница: Завршен аматерски позоришни фестивал

Агенције
Сребреница: Завршен аматерски позоришни фестивал

Сребреница - У Сребреници је завршен Девети аматерски позоришни фестивал “Културал-Памп-Ап” након цјелодневних позоришних едукативно-креативних радионица о теми “Филм у мојој глави” у којима су учествовали позоришни ствараоци из Србије, Румуније, Белгије и Енглеске са младима из овог мјеста, преносе агенције.

У оквиру фестивала наступило је Омладинско аматерско позориште “ДИС” из Бањалуке са представом “Камен мудрости”, група глумаца аматера из Сарајева са представом “Ја сам животиња”, те локална неформална позоришна група “Фетус”, која је извела представу “Пренатални период” сребреничког младог сценаристе, режисера и глумца Филипа Јокановића.

Ова представа изведена је једном на српском, а други пут на енглеском језику.

Организатори фестивала, који није био такмичарског, него едукативно-ревијалног карактера, оцијенили су да је успјешно протекао и да је испунио очекивања у том смислу.

Љубитељи позоришта имали су прилику да виде неколико представа, а млади заинтересовани за позориште да уче на едукативним радионицама.

Организатори фестивала, који је завршен синоћ, били су “Фетус” и Савјет младих из Сребренице уз финансијску помоћ ове општине и британске “Опере циркус”.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана