Сребреница: Изведена представа Не играј на Енглезе

СРНА
Сребреница: Изведена представа Не играј на Енглезе

Сребреница - Шаљивом и занимљивом представом "Не играј на Енглезе", коју су извели млади глумци аматерске позоришне групе "Анеа" из Грачанице, вечерас је настављен позоришни фестивал "Културал Памп Ап" у Сребреници.


Данас је одржана презентација историје културе Сребренице, коју су приредили Народна библиотека и Туристичка организација, те група средњошколаца из овог мјеста.

Истакнуто је да је прошлост Сребренице бурна, дуга и богата, а многи остаци римске архитектуре и други архефакти свједоче о томе као и свеколике средњовјековне некрополе стећака и остаци бројних православних цркава и манастира, те више средњовјековних тврђава на подручју ове општине, међу којима су и оне које је градио деспот Стефан Лазаревић.

Говорено је и о писаним документима и литератури која илуструје културу сребреничког подручја.

На програму трећег фестивалског дана сутра су радионице и дружење са познатим глумцем Ирфаном Менсуром, а у вечерњим часовима биће одржано такмичење средњошколаца у извођењу скечева и монолога.

Представом "Мушкарчине", коју ће извести млади чланови позоришта "Центар Е 8" из Београда, у суботу, 26. априла, биће завршен десети, јубиларни позоришни фестивал у овом мјесту.

Организатор фестивала је Савјет младих Сребреница уз подршку општине и других донатора.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана