Рамбо Амадеус спустио завјесу на Заплет 06

Александра Маџар
Рамбо Амадеус спустио завјесу на Заплет 06

Бањалука - Комбинација јединствене, али ипак препознатљиве поезије, прозе, размишљања и филозофије непоновљивог Рамба Амадеуса спустила је завјесу на овогодишњи Међународни фестивал младог глумца "Заплет 06" на сцени Градског позоришта "Јазавац".

Његов стил обраћања публици као и стихови, али и реплике које смишља управо у том тренутку на сцени измамили су много смијеха и громогласне аплаузе у понедјељак увече у "Јазавцу".

"Вече гломазне поезије" у пратњи пијанисте Ивана Алексијевића изведено је у част награђених на "Заплету 06" који је седам дана у Бањалуци будио дух умјетности.

- Одувијек сам волио да се "керебечим" пред публиком, још од малих ногу када сам наступао на школским приредбама. Ово извођење вечерас другачије је него концерт и мени је мило што сам ту - рекао је Рамбо Амадеус послије наступа.

У Градском позоришту "Јазавац" жамор и смијех, задовољна публика која је остала на коктелу и размјењивала утиске и искористила прилику да се фотографише са глумцима. Видно задовољни овогодишњом организацијом, нису штедјели ријечи хвале.

- Ово је дефинитивно најбољи "Заплет" до сада. Редовно долазим у "Јазавац" и неке комаде сам гледала и више пута. Цијеним рад ових младих људи који не дају да се култура и умјетност запоставља и који су нам приуштили овако квалитетан репертоар на фестивалу - рекла је једна Бањалучанка, коју смо затекли у "Јазавцу".

О фестивалу и младим глумцима, кратко је прокоментарисао предсједник жирија глумац из Вараждина Стојан Матавуљ.

- Представе су биле врло добре. Драго ми је да је Бањалука видјела широку понуду младих глумаца који се тек доказују на даскама. Највише пажње обраћао сам на спонтаност, природност и шарм што се, морам признати, све рјеђе може видјети у театру - објаснио је он.

Почетак и крај ове културне манифестације обиљежила је сала испуњена до посљедњег мјеста, па чак и они који су сједјели на степеницама поред, понос у очима организатора јер су успјели у својој културној мисији и година дана до сљедећег фестивала који са нестрпљењем очекујемо.

"Комушање мозга"

Из Градског позоришта "Јазавац" најавили су да посјетиоце већ 5. новембра у 20 часова очекује вече смијеха са Стојаном Матавуљем и гостима под називом "Комушање мозга". Поред Матавуља, наступиће Јадран Вушковић, Роберт Грубић и гости изненађења.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана