Прва проба комада Дубравка Торјанца одржана у ДПРС: Стиже “Јунак у трегерима”

М. М.
Прва проба комада Дубравка Торјанца одржана у ДПРС: Стиже “Јунак у трегерима”

БАЊАЛУКА - Прва проба за представу “Јунак у трегерима” одржана је у недјељу у Дјечијем позоришту Републике Српске, а премијера овог комада планирана је за половину априла, саопштили су из ове установе.

Комад је рађен по истоименој књизи Јове Чулића, драматизацију потписује Весна Кусец Торјанац, а представу режира Дубравко Торјанац.

- Прича је писана јасно, једноставно, питко и проходно, у досјетљивим, изненађујућим, духовитим строфама по четири стиха, које се нижу готово попут стрипа и присиљавају да им се читалац када их једном прочита, врати, изнова прочита, још једном чује, па затим замишља као слику и радњу. С друге стране, прича је и дубока и животна: псићу се сасвим случајно, како би поступио свако ко је одан, отворен и доброг срца, догоди херојство. Из неспретности малени псић трегерима запне за ексер и погоди великог, страшног сокола. И још га, и не помишљајући на могућу опасност, гризе за ноге као да се игра са штапом! И отјера - навео је Торјанац о дјелу Јове Чулића.

У представи играју Слободан Перишић, Александар Бланић, Ђорђе Јанковић, Зорана Шуман, Ђурђа Бабић, Ана Анђелић и Драгана Илић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана