Приједор: Вечерас представа “Племенити Хахај и страшни Хехеј” за најмлађе

СРНА
Приједор: Вечерас представа “Племенити Хахај и страшни Хехеј” за најмлађе

Приједор - Ансамбл Дјечијег позоришта Републике Српске из Бањалуке вечерас ће у Приједору одиграти представу “Племенити Хахај и страшни Хехеј” по тексту Ранка Павловића и у режији Луке Кецмана намијењену дјеци узраста од пет година и више

.У представи играју Слободан Перишић, Божана Бијелић, Ђурђа Бабић, Александар Бланић, Александра Спасојевић, Душко Мазалица, Драган Бањац, Саша Терзић, Жељко Милићевић, Свјетлана Андрић, Зорана Шуман, Ђорђе Јанковић и Снежана Милидраг.

Сценографију и костимографију у представи коју је Дјечије позориште Републике Српске премијерно извело у септембру, отварајући сезону 2013/2014, потписује Драгана Пурковић Мацан, музику Младен Матовић, кореографију Ана Тешић, а 3Д анимацију Младен Ђукић.

Улазнице за представу коју ће приједорски малишани моћи погледати у Позоришту Приједор у 17.00 часова коштају пет марака, за марку мање него што коштају улазнице за редовни репертоар Дјечијег позоришта Републике Српске у Бањалуци.

Биће то девето гостовање Дјечијег позоришта Републике Срспке у Позоришту Приједор од када је почетком 2012. године заживјела сарадња двије куће.

Претходно је пред приједорском публиком ансамбл овог позоришта играо “Фолклорну магију” два пута, а “Аждају из Војтешке улице”, “Чаробњака из Оза”, “Пепељугу”, “Бајку о псићу”, “Јежеву кућицу” и “Малу сирену” по једном.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана