Приједор: Сутра премијера Ничијег сна

Aгенције
Приједор: Сутра премијера Ничијег сна

Приједор - У Позоришту Приједор сутра ће бити одржана премијера представе "Ничији син", којом ова кућа отвара 61. сезону,

Премијера "Ничијег сина" по тексту Мате Матишића и у режији Филипа Гринвалда најављена је за сутра у 20.00 часова. У представи играју Раденко Билбија, Синиша Вучићевић, Милош Ромчевић, Мирела Предојевић, Желимир Ривић, Деан Батоз, Борис Томић и Жељко Касап, те гостујућа глумица из Народног позоришта Републике Српске Наташа Иванчевић.

Директор Позоришта Приједор Зоран Барош рекао је да ће за сутра најављена премијера бити одржана без обзира на временске услове.

"Уколико буде кише, припремићемо кишобране", рекао је Барош новинарима.

Зграда приједорског позоришта више од деценије прокишњава. Ове седмице су министар просвјете и културе Српске Горан Мутабџија и градоначелник Приједора Марко Павић, током сусрета у овом граду, као два горућа приоритета истакли кров позоришне зграде и гријање у градским основним школама, те договорили да нови разговори о овим темема буду одржани најкасније за три седмице.

Барош је рекао да Позориште има обећање да ће зграда бити покривена идуће календарске године.

Прва фаза - надоградња и покривање - коштала би око 300.000 КМ и, без обзира што је од израде пројекта прошло више од шест година, постоје увјеравања аутора пројекта да није потребно новца више него тада, јер је у међувремену поскупио грађевински материјал, али су појефтинили радови.

Том првом фазом спријечило би се даље пропадање објекта као и могућност знатно теже хаварије која би могла бити изазавна контактом воде и електроинсталација, а друга фаза - фасада и опремање - реализовале би се у некој од наредних година.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана