Приједор: Сутра гостовање Народног позоришта Републике Српске

Aгенције
Приједор: Сутра гостовање Народног позоришта Републике Српске

Приједор - Народно позориште Републике Српске из Бањалуке сутра ће у Приједору одиграти представу "Ожалошћена породица" Бранислава Нушића у адаптацији и режији Николе Пејаковића, најављено је из Позоришта Приједор.

У представи коју је Народно позориште Републике Српске премијерно извело крајем децембра, играју Жељко Стјепановић, Николина Јелисавац, Александар Стојковић, Слађана Зрнић, Љубиша Савановић, Ведрана Мачковић Зубовић и Марина Пијетловић.

Представа почиње у 20.00 часова, а цијена улазнице је шест КМ.

Биће то осмо гостовање Народног позоришта Републике Срспке у Позоришту Приједор у протеклих годину и по дана од када је заживјела сарадња двије куће.

Претходно је пред приједорском публиком ансамбл ове реномиране куће играо представе "Са планине и испод планине", "Народни посланик", "Жиранти", "Одумирање међеда", "Путујуће позориште Шопаловић", "Радничка хроника" и "Женидба и удадба".

Истовремено, Позориште Приједор је у више наврата играло своје представе у Бањалуци, и то "Хот лајн", "Лари Томпсон", "Дјелидба" и "Квартет", а наредно гостовање заказано је за суботу, 22. фебруара, када ће приједорски ансамбл на великој сцени Народног позоришта Републике Српске играти драму "Ничији син" Мате Матишића у режији Филипа Гринвалда.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана