Приједор: Почетак позоришне сезоне под прокиснулим кровом

Снежана Тасић
Приједор: Почетак позоришне сезоне под прокиснулим кровом

Приједор - Нова, 61. сезона у Позоришту Приједор почела је уз старе проблеме, а драма "Ничији син" премијерно је одиграна под капима кише.

Директор позоришта Зоран Барош подсјетио је да је већ дуже вријеме горући проблем ове куће кров који прокишњава.

- Док је трајала премијера чуло се како кишне капи падају у позадини - казао је Барош.

Каже да је до сада чуо већ доста обећања актуелних министара просвјете и културе и готово сигурних договора да ће кров зграде позоришта, старе преко пола вијека, бити саниран.

- Година је при крају и готово је сигурно да од тога ни у 2013. неће бити ништа - рекао је Барош послије премијере која је одржана у понедјељак увече.

Додао је да су процијењени радови за надоградњу и опремање зграде око 600.000 марака.

Министар просвјете и културе РС Горан Мутабџија обећао је прошле седмице у Приједору да ће у року од три седмице поново разговарати са руководством града Приједора са циљем рјешавања неколико кључних   питања међу којима је и реконструкције крова позоришта.

Али ни кров који прокишњава није спријечио љубитеље позоришта да дођу на премијеру и аплаузом поздраве представу Мате Матишића у режији Филипа Гринвалда. На премијери је био и аутор текста Мате Матишић, драмски писац из Хрватске, који је рекао да су и режисер и глумци урадили одличан посао.

- Резултат је чиста представа,  рађена у скромним условима, препуштена само тексту и глумачкој интерпретацији - казао је Матишић.

Задовољство урађеним послом није крио ни Гринвалд, којем је ово била тринаеста режија.

- Ансамбл Позоришта Приједор је увијек на пробама  давао све од себе па је тако било и на премијери - казао је Гринвалд.

Екипа представе

У представи играју Раденко Билбија, Синиша Вучићевић, Наташа Иванчевић, Милош Ромчевић, Мирела Предојевић, Желимир Ривић, Деан Батоз, Борис Томић и Жељко Касап. За костиме је задужена Јелена Видовић, за графички дизајн Владимир Вања Влачина, а за музичку пратњу Игор Мотл.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана