Приједор: Овације Намћору

Снежана Тасић
Приједор: Овације Намћору

Приједор - Представа "Намћор" по тексту "Блуз осмех" Мирољуба Недовића Рикија, а у режији Жељка Касапа премијерно је изведена у суботу у Позоришту Приједор.

Режисер Жељко Касап, који је поред режије играо и насловну улогу у представи, рекао је да је презадовољан реакцијом публике, али да добар глумац и режисер никад није увијек потпуно задовољан, јер зна да увијек може и боље и љепше.

- Вриједно смо радили на представи и покушали да истакнемо тачно она мјеста гдје знамо да ће публика реаговати. Увидјели смо гдје треба да успоримо, а гдје да евентуално убрзамо, што је резултовало овацијама. Надам се да ће у сљедећим играњима представа добити још више и на љепоти и на шарму - казао је Касап.

Он је додао да глумци увијек имају неку врсту треме и да премијерна извођења прођу у неком благом грчу.

- Тек након неколико играња представа дође на своје, али нам је најважније да је публика задовољна - додао је Касап.

Рекао је да није себи поставио претежак задатак будући да је био у двострукој улици и глумца и редитеља.

- То ми није први пут да сам и режирао и играо у представи. Уз неки опуштен и лагани рад, ова мала екипа је успјешно завршила посао - рекао је Касап.

У представи поред Касапа играју и Мирела Предојевић, Маја Радоњић и Дубравко Вукадиновић. Глумица Мирела Предојевић истакла је да је ријеч о лаганој причи коју сви могу да прате и у којој ће се вјероватно многи пронаћи.

- Неко ће се насмијати, а некоме ће на лицу остати горак осмијех. Играм жену која се нађе на улици са малољетним дјететом у једној руци и једним кофером у другој. У представи видимо шта је све спремна жена да уради како би се снашла - навела је Предојевићева.

Екипа представе истиче да сви они који желе да погледају "Намћора" у Позоришту Приједор дођу на ново извођење, које је најављено за 12. новембар.

Мезимица

Маја Радоњић има 19 година, а у представи игра дијете које са својом мајком одједном завршава на улици, а које се увлачи под кожу намћору којем су се уселиле у стан.

- Рад на овој представи био је велики изазов за мене јер ми је ово прва већа улога. Било ми је задовољство радити са оваквом екипом професионалаца - рекла је Радоњићева.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана