Приједор: Одиграна премијера представе полазника љетне школе глуме

Срна
Приједор: Одиграна премијера представе полазника љетне школе глуме

Приједор - "У позориште..." назив је колажне представе коју су у Позоришту Приједор премијерно играли полазници четврте генерације љетне школе глуме Омладинског драмског студија "Живко Десница".

Директор Позоришта Приједор Зоран Барош рекао је да је синоћњом представом завршен први дио рада с новом генерацијом љетне школе.

"Задовољни смо оним што су млади људи показали на даскама Позоришта Приједор, али очекујемо да је то само почетак љубави према позоришту и овој кући и да ће они бити и наши глумци и режисери и наша публика дуги низ година", рекао је Барош новинарима у Приједору.

Љетну школу глуме са 18 полазника од 12 до 25 година водио је глумац Позоришта Приједор Деан Батоз.

"Презадовољан сам јер су дјеца показала завидан таленат и пријатно сам изненађен. Нешто се десило у њима, требала им је публика и, како ми то кажемо у позоришту, једноставно дали су гас и жодувалиж. Све оно што смо радили у посљедња два мјесеца вечерас су и показали", рекао је Батоз.

Марија Ћурчија, ученица је средње музичке школе, одсјека соло пјевање, и својом интерпретацијом поеме Скендера Куленовића "Стојанка мајка Кнежопољка" код гледалаца је измамила и сузе и најбурнији аплауз. "То је био циљ. То је јако тешка прича, која носи поруку", рекла је Ћурчија.

Она је навела да је презадовољна искуством стеченим током љетне школе глуме. "Хвалила сам се да сам коначно пронашла себе и да сам вјероватно спознала професију којом бих се могла бавити у будућности", рекла је Марија.

Давид Лајшић има 12 година и планира да настави бавити се глумом. Играо је Алексу из Нушићевог "Сумњивог лица" и монолог из Ћопићевих "Магарећих година" и каже да му је дражи лик Алексе.

"Имао сам веће прилике да се покажем. Било је треме на почетку кад су људи почели долазити, али је послије прошло све. Након првог аплауза постао сам самоувјерен и све је лакше ишло", рекао је Давид.

Он је додао да су послије премијере разговарали међусобно о томе ко је био добар, а ко лош. "Закључили смо да смо сви били добри и сви су нас похвалили, а такви су били и аплаузи", рекао је Давид.

Представа "У позориште..." посвећена је недавно преминулом глумцу Позоришта Приједор Раденку Билбији који је радио с претходним генерацијама љетне школе глуме.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана