Премијерно изведена дјечија представа “Црвенкапа”

Срна
Премијерно изведена дјечија представа “Црвенкапа”

ПРИЈЕДОР - Ансамбл Позоришта Приједор данас је премијерно извео представу за дјецу “Црвенкапа” према тексту Игора Бојовића и у режији Александра Пејаковића.

Драмски писац и сценариста Игор Бојовић, који је и директор Позоришта “Бошко Буха”, рекао је Срни да је све довољно добро урађено и да је уживао док је гледао представу.

Задовољство урађеним након данашње премијере није крио ни режисер Александар Пејаковић, који је посебно истакао чињеницу да се овој позоришној кући вратио након 13 година.

“Овдје је била моја прва представа, дипломска и желио бих да поново изразим захвалност тадашњем директору Зорану Барошу”, истакао је Пејаковић и додао да је имао и малу трему јер је у овом позоришту имао прилику да гледа сјајне представе.

Вршилац дужности директора Позоришта Срђан Књегињић рекао је новинарима уочи премијере да публику треба само одњеговати и да је план да сваке године буде урађена бар једна дјечија представа.

Радња “Црвенкапе” смјештена је у кухињу средњег вијека гдје глумци имају слободу да од свих предмета праве представу.

У представи су играли Срђан Књегињић, Мирела Предојевић, Зорица Јојић, Жељко Касап, Желимир Ривић, Деан Батоз, Сабина Халиловић, Јелена Сексен и Синиша Вучићевић.

Представа, која је намијењена узрасту изнад пет година, прву репризу ће имати у недјељу, 10. априла, у подне.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана