Премијера монодраме “Куш сад Страјило”

Агенције
Премијера монодраме “Куш сад Страјило”

Нови Град - Монодрама “Куш сад Страјило” премијерно је изведена у Новом Граду, а говори о све већем броју људи који се не одлучују да склопе брак, преносе агенције.

Монодрама, која је изведена синоћ у биоскопу, ауторски је пројекат Срећка Марчете, који каже да се радња одвија у Подгрмечу, али да је тема универзална.

- Људи се све теже жене, године пролазе и доносе самоћу и отрежњење. И Страјило је прошао у младости свијета, али се увијек враћао Грмечу гдје га је затекао рат у којем је изгубио имање, отишао у Војводину и заљубио се, али се опет вратио у родни крај и обновио имање. Има све - али нема никога. Самоћа га тјера да се на крају ипак одлучи поново тражити љубав коју је оставио - изјавио је Марчета.

Марчета је и аутор монодраме “Помозите да се удам” са истом темом, само се ради о женској страни приче за коју је на 12. Фестивалу омладинског позоришта у Вишеграду у септембру прошле године добио награду за оригинални текст.

Театар “Сцена” Нови Град, чији је оснивач и извршни директор Марчета, до сада је поставио 15 представа од којих је осам награђено.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана