Представом “Штрумпфови” настављена позоришна ревија у Прњавору

Срна
Представом “Штрумпфови” настављена позоришна ревија у Прњавору

ПРЊАВОР - Представом “Штрумпфови у епизоди - први рођендан” Драмске сцене Српског просвјетног и културног друштва /СПКД/ “Просвјета” Прњавор вечерас је настављена Седма позоришна ревија “Прњавор и пријатељи”.

Руководилац Драмске сцене Бранкица Радоњић рекла је Срни да ће током овог мјесеца бити одиграно још неколико представа, међу којима двије домаћег аматерског позоришта.

“У петак, 8. октобра, планирамо премијеру представе за одрасле жЈазавац пред судомж , а након тога ћемо са гостујућим позориштима договорити термине њихових наступа пред прњаворском публиком”, рекла је Радоњићева.

Божидар Вуковић, који је члан “Просвјетине” Драмске сцене већ шест година, каже да му је ово једна од омиљених представа у којима наступа, те да радо прихвата сваки изазов на сцени који се пред њега постави.

У представи се у лику Кефала појављује такође дугогодишњи члан Драмске сцене Вук Карановић.

“Посебно ми је драго што смо сви заједно, као ансамбл, већ трећи-четврти пут у истој представи. То је нешто што сам увијек прижељкивао”, каже Вук.

Представа “Штрумпфови у епизоди - први рођендан” је на недавном фестивалу “Добојска вртешка” освојила награду стручног жирија за колективну игру и за костиме.

Пројекат позоришне ревије подржан је грантом општине Прњавор за удружења из области културе, а реализује се у сарадњи Драмске сцене СПКД “Просвјета” и Центра за културу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана