Представе Студентског позоришта пратило 10.000 гледалаца

Агенције
Представе Студентског позоришта пратило 10.000 гледалаца

Бањалука - Бањалучко студентско позориште окончало је вечерас 36. сезону у којој је одржано 11 премијера и око 90 реприза, а које је пратило више од 10.000 гледалаца, јавиле су агенције.

Умјетнички директор овог позоришта Горан Јокић изразио је задовољство окончаном сезоном, јер су глумци играли на свим сценама у Бањалуци.

Он је додао да студенти различитих факултета веома успјешно играју у овом позоришту и имају своју публику, а полако и освајају сцене Народног и Дјечијег позоришта.

Према његовим ријечима, ове сезоне је веома гледан био ирски мјузикл “Даблинг” - љубавна прича са живом музиком и плесом, који је одигран и вечерас.

Јокић је за наредну годину најавио и могућу реконструкцију подрума Студентског позоришта у Господској улици, за шта су потребна финансијска средства која је обећала Aдминистративна служба града Бањалука.

 - Још није затворена финансијска конструкција, али идејно рјешење постоји, у току је израда и изведбеног рјешења, ако не у идућој, онда у 2014. години можемо завршити опремање да будемо право позориште - рекао је Јокић.

На вечерашњем затварању сезоне у Дому омладине додијељене су и годишње награде овог театра.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана