Представа „На вуковом трагу” одушевила најмлађе Бањалучане

И.Б.
Foto: илустрација

БАЊАЛУКА - Представа „На вуковом трагу” Позоришта младих из Новог Сада одиграна је вечерас у Дјечијем позоришту Републике Српске, а приказана је и пројекција комада „Целесте” Позоришта Луз, мицро y пунто, Хихон из Шпаније у оквиру 19. Међународног фестивала позоришта за дјецу.

Малишани су били одушевљени авантурама и недаћама пса Бака, који је украден од власника и продат за рад у Канади током „Златне грознице”.

Глумица Позоришта младих из Новог Сада Славица Вучетић истакла је за „Глас Српске” да је најмлађа публика имала прилику да ужива у сценској адаптацији романа „Зов дивљине”, аутора Џека Лондона.

-То је прича о псу Баку који прелази невероватан пут од припитомљеног домаћег пса који је живео у ушушканим условима до пса који се заправо бори за опстанак и живот у дивљини. Комад је доста необичан, настао је у режији Јакуба Максимова. Немамо по једну фиксну улогу тако да је тешко описати шта тачно играм. У једном тренутку анимирам пса, у другом глумим једну од жена које су пошле у тој „Златној грозници” да се обогате на Аљаску-рекла је Вучетићева.

Њен колега глумац Саша Латиновић нагласио је да им је задовољство и привилегија што су добили прилику да се представе на овој манифестацији.

-Ово је прилика да се  дружимо са другим колегама, али и да видимо  како нам живи луткарство. Представа „На вуковом трагу”  настала је пре две године и учествовала је на разним фестивалима где је имала много успеха. Захваљујући томе позвани смо на фестивал који се одржава у Јапану. Од неколико стотина престава изабрани смо у међу 25, тако да очекујемо да епидемиолошки услови буду повољни и да у марту одемо за Јапан-казао је Латиновић.

Малишани ће имати прилику сутра да уживају у  представи „На трагу” Градског казалишта „Зорин дом”из Карловце, те у пројекцији комада „Авантуре медвједића” Позоришта „Лалка” из Варшаве.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана