Представа "Изгубљени у Бруклину" допрла до свих генерација

Срна
Представа "Изгубљени у Бруклину" допрла до свих генерација

БАЊАЛУКА - Редитељ представе "Изгубљени у Бруклину" Владимир Ђорђевић рекао је Срни да 50. извођење ове представе у Народном позоришту Републике Српске указује на велико интересовање људи са ових простора за судбине сународника који живе и раде у иностранству, те изразио задовољство што је допрла до свих генерација.

Ђорђевић је, након синоћњег 50. извођења представе, подсјетио да је она премијерно одиграна у децембру 2013. године, те да је првобитно циљ био да се изводи у Њујорку за грађане са ових простора који тамо живе и раде.

"Међутим, како смо радили представу, она је добила другачији облик и већу димензију. Модерна, с циљем да покаже да и није баш тако једноставно донијети одлуку и отићи у свијет, те да живот тамо и није тако једноставан, представа се свидјела тадашњем умјетничком савјету Позоришта, који ју је уврстио у стални репертоар", навео је Ђорђевић.

Он је истакао да је представа настала по књизи Џоа Молера, који се зове Милан Кнефелац и у Америци је скупљао приче о судбинама људи са ових простора који су тамо емигрирали.

"Међу домаћом публиком влада велико интересовање за ова комад, који те судбине представља на трагикомичан начин. Међутим, представу много емотивније доживљавају наши суграђани у Њујорку. Када смо играли представу у овом граду, било је веома дирљиво. Мислим да смо допрли до њих и изазвали њихове искрене емоције", рекао је Ђорђевић.

Он каже да му је дуготрајност коју је представа доживјела посебна награда за труд јер, осим режисерских послова, у овој представи глуми неколико ликова, док главни лик Џоа Молера игра његов колега Жељко Еркић.

Ђорђевић је рекао да је представа и даље на репертоару, те изразио наду да ће доживјети и стото извођење и бити један од дуговјечнијих комада националног театра.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана