Представа “Гуливер” отворила Међународни фестивал позоришта у Бањалуци

И.Б.
Foto: Илијана Божић

БАЊАЛУКА - Луткарска представа „Гуливер” коју су извели глумци Малог позоришта „Душко Радовић” из Београда отворила је вечерас 19. Међународни фестивал позоришта за дјецу у Бањалуци.

Најмлађи љубитељи театра уживали су у авантурама лутајућег морепловца Гуливера. Представа, коју  је режирала Исидора Гонцић, заснована је на епизодама из чувеног романа Џонатана Свифта. Причом о Гуливеру заправо се скреће пажња на проблеме вршњачког насиља,  разумијевања и поштовања међусобних разлика.

Директорица Дјечијег позоришта РС Љиљана Лабовић Маринковић истакла је да је захвална компанији “Проинтер” и фестивалу “Прокидс” који је почео вечерас на платоу испред Дјечијег позоришта РС.

-Два фестивала могу заједно много да учине за своју дјецу. Кроз ову манифестацију желимо да једни другима кажемо колико смо вриједни, колико се поштујемо и колико желимо да учинимо за наше малишане. Хвала колегама који су дошли из Београда и Новог Сада и њиховим управницима који су одобрили њихов долазак и вјеровали да сви знамо шта нам је чинити и како се бранити од вируса корона и тиме одбранити умјетност- казала је Лабовић Маринковић.

Фестивал је отворила министар просвјете и културе РС Наталија Тривић.

На манифестацији која ће трајати до 12. октобра такмичиће се 12 представа из осам држава.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана