Представа “Елинг” гостује у Бијељини: Комедија о чудним пријатељствима

Б. П.
Представа “Елинг” гостује у Бијељини: Комедија о чудним пријатељствима

БИЈЕЉИНА - Комад “Елинг” у извођењу Београдског драмског позоришта биће изведен 17. октобра од 20 часова у Центру за културу “Семберија” у Бијељини.

У представи играју Љубомир Бандовић, Павле Пекић, Наташа Марковић, Раде Марковић и Ненад Гвозденовић, док је режисер Марко Манојловић. Постоји неколико култних филмова који истражују чудне парове, а међу њима је “Елинг” норвешки филм који је 2002. кандидован за награду “Оскар”. Ова топла људска прича, са елементима црне комедије дошла је и на сцену позоришта из којег, послије представе, излазимо осјећајући се боље што смо имали прилику да упознамо ликове какви су Елинг и Кјел Барне. Прича је везана за двојицу мушкараца, цимера, које видимо непосредно прије изласка из душевне болнице, пред укључење у друштво “нормалних” под надзором социјалног радника. Позоришна адаптација филма “Елинг” по тексту  Сајмона Бента је своју свјетску премијеру имала у “Буш театру” у Лондону 2007. године.

Превод “Елинга” потписује Невена Пецотић, сценограф је Марија Калабић, а костимограф Лана Цвијановић. Цијена улазнице је 15 КМ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана