Представа “Дон Кихот” проглашена за најбољу на Фестивалу позоришног стваралаштва

Агенције
Представа “Дон Кихот” проглашена за најбољу на Фестивалу позоришног стваралаштва

Нови Град - Награду за најбољу представу у цјелину у категорији позоришних група на Фестивалу позоришног стваралаштва “Новоградска сцена” добила је представа “Дон Кихот” у извођењу Градског казалишта младих из Витеза, преносе агенције.

У истој категорији, награду за најбољу режију добио је Стеван Бодирожа за представу “У трагању за бојом кестена” у извођењу Мостарског театра младих 1974, а за главну улогу Енес Салковић у истој представи.

На синоћ завршеном Фестивалу за најбољу споредну улогу награђена је, измешу осталог, Мирна Мишковић у представи “Дон Кихот”, награда за најбољу костимографију додијељена је Градском казалишту младих из Витеза, а за најбољи оригинални текст награђен је Мирко Гладоић за представу “Патња једне жене” у извођењу Аматерског казалишта “Радохоличари” из Двора.

У категорији средњошколских група најбоља представа је “Гусари са Уне” у извођењу Драмског студија “МАСКЕ” из Костајнице.

Награде и похвале додијељене су одлуком жирија од три члана, који су чиниле Санела Јанковић позоришни редитељ, Сања Шевић наставница српског језика и Снежана Стјепановић, професор српског језика.

По оцјени публике најбоља предства у категорији позоришних група је “У тагању за бојом кестена”, а у категорији средњошколских група “Доживљај мачка Тоше”.

На првом Фестивалу позоришног стваралаштва одржаног од 8. до 11. августа изведено је укупно девет представа међу којима и двије које нису биле такмичарског карактера “Куш сад Страјило” у продукцији Сцене Нови Град и “Моно, моно, дуо” ДИС театра из Бањалуке.

Манифестацију је синоћ затворио замјеник начелника општине Нови Град Ранко Дабић који је рекао да су глумци наступом и публика посјетом оправдали организацију манифестације.

Фестивал позоришног стваралаштва одржан је у организацији Театра “Сцена” у сарадњи са Културно-образовним центром и општином Нови Град.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана