Празник позоришта у Мркоњић Граду

Г.С.
Празник позоришта у Мркоњић Граду

МРКОЊИЋ ГРАД - Дани позоришта, 15. по реду, почињу вечерас у 20 часова у позоришној сали Културног центра “Петар Кочић” у Мркоњић Граду.

За четири фестивалске вечери љубитељи театра имаће прилику да погледају исто толико позоришних остварења глумачких ансамбла из Љубљане, Велике Плане, Бањалуке и Лакташа.

Фестивал ће бити отворен представом “Чакање Годота” Шентјакобског гледалишча из Љубљане.

Током четири дана, публика ће имати прилику да погледа и представе “Мрешћење шарана” Центра за културу “Масука” из Велике Плане, “Један Пикасо” Академије умјетности универзитета у Бањалуци и “Секс, лажи и дивље гуске” Драмског аматерског студија “Даске” из Лакташа.

Директор фестивала Соња Јовандић рекла је да јој је драго што се традиција одржавања “Дана позоришта” наставља, додајући да је као селектор изабрала представе које су у протеклој сезони обиљежиле аматерске фестивале у региону.

- Надам се да ће публика бити задовољна и да ће уживати. Након сваке представе биће одржан и округли сто када ће публика моћи да поставља питања глумцима - истакла је Јовандићева.

Фестивал је такмичарског карактера, а публика ће изабрати најбољу представу тако што ће сваку од њих оцјењивати од један до пет.

Представе ће сваког дана бити игране од 20 часова. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана