Позориште у Приједору у нову сезону на новим даскама

Снежана Тасић
Позориште у Приједору у нову сезону на новим даскама

Приједор - Радови на санацији зграде Позоришта Приједор почеће у јуну, потврдио је директор овог театра Зоран Барош.

На тендер за извођача радова које је Позориште расписало, понуде су пристизале до 22. априла, али још није одлучено ко ће радити на обнови ове театарске куће.  

- Ако све буде ишло по плану до краја године имаћемо саниран објекат нашег позоришта. Биће дограђено 197 квадратних метара гардеробног простора на нивоу другог спрата, ставићемо и термичку заштиту фасадних бетонских зидова, а биће стављене и нове даске на сцени - рекао је Барош.

Он је подсјетио да су радови на зграда Позоришта извођени 1971. и 1974. године, али никада није остварена идеја да се веома сложен и разуђени кров покрије бакарним лимом јер није било довољно новца.

Заједничком улагањем града Приједора и Владе Републике Српске сада је планирана адаптација и надзиђивање са реконструкцијом крова, за коју се од извођача захтијева гарантни рок двадесет година. Процијењена вриједност радова је 409.000 марака.

Вјерну публику овог позоришта 13. маја очекује реприза представе "Вечера будала" коју је по тексту Франсиса Вебера режирао бањалучки глумац и редитељ Слободан Перишић. Комедија која говори о намјери тројице пријатеља да организују вечеру на коју ће сваки довести по једну будалу, наишла је на одличан пријем приједорске публике на премијери одржаној у априлу. Ријеч је о комаду који је са великим успјехом извођен на бројним позоришним сценама широм свијета.

Осим тога, у јуну би на сцени Позоришта Приједор требало да оживи дипломска представа студента режије на бањалучкој академији умјетности Ведрана Марчетића.

Конкурс

Зоран Барош је подсјетио да је Позориште Приједор у јануару расписало конкурс за најбољу представу драмских секција приједорских основних школа. Комад мора бити урађен искључиво властитим снагама ученика и наставника сваке пријављене школе. Најбоља представа биће изабрана у јуну, а затим изведена у оквиру Приједорског културног љета.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана