Позориште Приједор: Вечера будала стиже у априлу

Снежана Тасић
Позориште Приједор: Вечера будала стиже у априлу

Приједор - Позориште Приједор припрема двије нове представе у 61. сезони, а ријеч је о "Феничанкама" и "Вечери будала".

Директор ове позоришне куће Зоран Барош подсјетио је да је сезона почела у октобру прошле године премијером представе "Ничији син" која је са успјехом гостовала у другим позориштима.

Пробе за "Феничанке" су у завршној фази, а овај комад у режији Дарка Цвијетића пред публиком би требало да се нађе крајем мјесеца.

Представу "Вечера будала" по тексту Франсиса Вебера режира бањалучки редитељ Слободан Перишић. Он ће на сцену поставити шести комад у 61. сезони приједорског театра, а премијера је најављена за почетак априла.

Барош каже да је ријеч о урнебесној комедији у чијем средишту су тројица пријатеља који организују вечеру на којој ће сваки довести по једну "будалу".

- Комад припада савременом булеварском позоришту, а има заплет као у водвиљу гдје се преплићу елементи комедије карактера и интриге - казао је Барош.

Једну од улога у представи "Вечера будала" игра глумац Народног позоришта Републике Српске Бранко Јанковић. Он ће тумачити лик Пињона - страственог заљубљеника у израду макета свјетских грађевина од шибица. У глумачкој екипи су и Синиша Вучићевић, Деан Батоз, Раденко Билбија, Мирела Предојевић, Жељко Касап, Желимир Ривић, Јелена Сексан.

Писац

Франсис Вебер је први успјех на сцени имао са драмом "Киднаповање" (1968), која се осам мјесеци непрестано играла у Паризу. Драму "Уговор" (1970) адаптирао је у сценарио за кратки филм "Зови ме Матилда". Седамдесетих је писао сценарије за врло успјешне комедије.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана