Позориште Приједор почело са припремом нове представе

Срна
Позориште Приједор почело са припремом нове представе

ПРИЈЕДОР - Позориште Приједор почело је да припрема представу "Силе у ваздуху" коју према тексту Небојше Ромчевића режира Слободан Перишић, изјавио је данас директор ове позоришне куће Зоран Барош.

"Данас је одржана прва проба. Премијеру планирамо за 26. априла и њоме би требало да затворимо 15. Међународни фестивал позоришта "Златна вила" који ће у Приједору трајати седам дана почевши од 20. априла", рекао је Барош Срни. 

У представи играју глумци Позоришта Приједор Деан Батоз, Татјана Бињаш Батоз, Мирела Предојевић, Јелена Сексен, Зорица Јојић, Срђан Књегињић и Жељко Касап, те полазници Омладинског драмског студија "Живко Десница" који дјелује при овом позоришту Милован Срдић, Василије Пачариз и Хелена Милојица. 

"Наша идеја је да и музика и плакат за ову представу буду везани за рад Далибора Поповића Микше, односно да се његови акварели користе на плакату, а његова музика да доминира у представи. О томе ћемо разговарати са његовом породицом", најавио је Барош. 

Представа "Силе у ваздуху" биће четврта у сезони 2019/2020, након што су премијерно играни комади "Није човјек ко не умре" према тексту Велимира Веље Стојановића и у режији Марка Мисираче, "Дједа Мразова чаролија" према тексту Мухидина Шарића и у режији Жељка Касапа, те "Шовинистичка фарса" према тексту Радослава Павловића и у режији Жељка Касапа. 

Слободан Перишић је глумац и режисер из Бањалуке. У Позоришту Приједор је 2014. године режирао представу "Вечера будала" према тексту Франсиса Вебера.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана