Позориште Приједор одиграло Дјелидбу

Agencije
Позориште Приједор одиграло Дјелидбу

Зворник – Приједорско Позориште одиграло је вечерас у Зворнику, у оквиру 4. "Комедија феста", представу "Дјелидба" по тексту Скендера Куленовића, а у режији Марка Мисираче.

Глумац и режисер Позоришта Приједор Дарко Цвијетић рекао је да је ово чувени Куленовићев комад који је 1946. године премијерно изведен у Сарајеву и одмах је и скинут са репертоара.


"Наша представа је покушај да се реанимирају неке вриједности, прије свега та дубина Скендеровог језика, а на другој страни актуелност онога што је Скендер написао прије много година је толико убитачна да се питам да ли је могуће да је он посматрао са неба све ово што нам се догодило и све то написао", навео је Цвијетић.

Он је додао да је "Дјелидба" комедија, али да би је назвао демантованом комедијом коју је вријеме преобразило у трагедију и која је у својој суштини ужасна истина која користи комична средства да би неком латентном манипулацијом приближила оно што је дубока срж трагедије.

Ова представа Позоришта Приједор премијерно је изведена почетком ове сезоне и до сада је играна више од 15 пута.

Представа "Дјелидба" изведена је у зворничком Дому омладине.

Сутра је посљедњи такмичарски дан у оквиру ове манифестације када ће Позориште "Јоаким Вујић" из Крагујевца одиграти представу "Моје бивше, моји бивши".

Након тога биће проглашини побједници, а "Комедија фест" ће званично бити затворен у понедјељак, 27. маја, уз премијерно извођење представе "Ретроморфоза" Позоришта младих "Зворник".

Организатор манифестације је Дом омладине, покровитељ општина Зворник, а подржали су је и предузеће "Зворник путеви", те ресторани "Авала" и "Ла Скала".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана