Позориште Јазавац: Путовања на крилима другарства

Александра Маџар
Позориште Јазавац: Путовања на крилима другарства

Бањалука - Путујући по Русији, Турској, Италији, Шпанији, Јапану најмлађа публика у Градском позоришту "Јазавац" доживјела је праву малу театарску пустоловину на премијери представе "Пут по свијету на тротинету", постављеној на "Јуху" сцени.

Комад једног од најзначајнијих српских писаца за дјецу, Тоде Николетића, на сцену "Јазавца" поставила је Александра Спасојевић, која је стални члан глумачког ансамбла Дјечијег позоришта РС.

Раздраганом игром уз веселу сценографију, Велимир Бланић, Владимир Ђорђевић и Драгана Марић упознали су малишане са различитим културама и указали да је пријатељство исконска вриједност у животу сваког човјека, гдје год се налазио.

- Диван је осећај када три стотине људи поздрави представу. Јако сам задовољан како је све изгледало. Изузетним режијским креацијама Александра Спасојевић је претворила моје дело  у веома динамичну и комплетну представу - казао је Тоде Николетић.

Посебан доживљај пружила је и музика, ауторски рад глумаца, као и пријатеља позоришта "Јазавац", групе "Брутал протест", "Студија 13" и Данијела Каралића.

- Током рада на представи била сам сигурна да ће најмлађа публика добро прихватити причу, што се и остварило. Сарадња са глумцима била је одлична, а уз велику концентрацију и спремност, добили смо позитиван резултат - казала је Александра Спасојевић.

Оно што је посебно радује јесу ријечи хвале аутора текста, који је ову поставку свога дјела издвојио као најбољу, с обзиром на то да се овај комад изводи и на сценама у Новом Саду, Крагујевцу, Сремској Митровици и Палама.

Прва реприза комада "Пут по свијету на тротинету" биће одржана у суботу, 15. фебруара, у 18 часова.

Позитивна енергија

- С обзиром на то да неколико година нисам био активан на сцени бањалучких позоришта, презадовољан сам како смо одиграли комад. Сматрам да смо оправдали поднаслов и да је то бајка за дјецу до 100 година, јер су и родитељи уживали једнако као и малишани. Позитивна енергија владала је све вријеме рада на представи, што је на крају публика и осјетила - рекао је глумац Велимир Бланић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана