Почело обиљежавање 60 година Позоришта Приједор

Агенције
Почело обиљежавање 60 година Позоришта Приједор

Приједор - Извођењем представе "Црвенкапа" Дјечијег позоришта Републике Српске из Бањалуке вечерас су у Позоришту Приједор почеле осмодневне свечаности, којима ће ова позоришна кућа обиљежити 60 година постојања и рада.

Директор Позоришта Приједор Зоран Барош рекао је да је поводом овог јубилеја припремљен садржајан програм, који ће задовољити све укусе приједорске позоришне публике.

- У данима позоришне магије који су пред нама публика ће моћи да погледа још једну представу Дјечијег позоришта Републике Српске жФолклорна магија, рекао је Барош.

Осим њих, каже Барош, сутра ће гостовати бањалучко Градско позориште "Јазавац" са представом "Како убити супругу и зашто", а 21. јуна Народно позориште Републике Српске са представом "С планине и испод планине".

Он је додао да ће свечаност увеличати и Позориште на Теразијама из Београда, Установа културе "Вук", чији ансамбл ће 18. јуна извести кабаре "Брак уствари љубав", док ће 19. јуна наступити загребачко казалиште "Мерлин" са представом "Дон Кихот".

- То су позоришне куће са којима смо током свих ових година имали успјешну сарадњу и који долазе да увеличају овај наш јубилеј, додао је Барош.

Он је потврдио да ће ансамбл Позоришта Приједор 22. јуна извести најновију представу са свог репертоара "Хелверова ноћ".

- Јубиларну 60. сезону обиљежила је представа "Дјелидба" по тексту Скендера Куленовића, а у режији Марка Мисираче која је побједник овогодишњег Театар феста у Добоју, рекао је Барош.

Он је додао да ће 20. јуна бити промовисана књига "Игрокази и комедије" Мухидина Шарића, док ће обиљежавање јубилеја бити завршено свечаном академијом 24. јуна. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана