Побједничком представом “Хот лајн” завршени Пети дани позоришта у Мркоњић Граду

Агенције
Побједничком представом “Хот лајн” завршени Пети дани позоришта у Мркоњић Граду

Мркоњић Град - У Мркоњић Граду завршени су Пети дани позоришта на којима је побиједила представа “Хот лајн” у извођењу глумаца приједорског Позоришта, преносе агенције.

Ова представа, у којој су играли Деан Батоз и Синиша Вучићевић, добила је највећу оцјену публике.

Ријеч је о комедији урађеној према тексту Стевана Копривице, у режији Жељка Касапа.

Вођа Градског позоришта у Мркоњић Граду Дубравка Николић рекла је да су исте оцјене публике имале представе “Хот лајн” и “А где су кокошке”, па су пресудили гласови чланова позоришта домаћина.

Николићева каже да је задовољна овогодишњом манифестацијом која се већ препознаје не само у Републици Српској, већ и у региону, подсјетивши да је ово пета година од како се у Мркоњић Граду одржавају Дани позоришта.

Публици су се синоћ, на завршној вечери фестивала, представили глумци “Дис театра” из Бањалуке са представом “Моно, моно, дуо”.

Глумци Наташа Кривошија и Душан Јокић играли су о овом комаду, насталом по тексту Перише Армуша Белог, који говори о двоје глумаца.

- У представи се јавља сукоб између глумца аматера и глумца, који је завршио, академију око тога ко на бољи начин интерпретира представу и комаде. У свему томе ријеч је и о љубавној причи - рекао је Јокић и додао да је одушевљен реаговањем мркоњићке публике.

Током манифестације “Пети дани позоришта у Мркоњић Граду” одиграно је пет представа.

Манифестација је одржана у организацији Градског позоришта из Мркоњић Града и под покровитељством општине.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана