Отворен театар фест “Петар Кочић”

А. М.
Отворен театар фест “Петар Кочић”

Бањалука - Премијером представе “С планине и испод планине” по дјелу Петра Кочића у режији и кореографији Стеле Корљан вечерас је почео Театар фест “Петар Кочић” у Народном позоришту Републике Српске.

Шеснаести фестивал отворио је предсједник Народне скупштине Републике Српске Игор Радојичић у присуству многобројних личности из јавног и културног живота Српске.

- Народно позориште у своје 83 позоришне сезоне његовало је домаћи текст, писце и глумце и да је то једна од тековина и овог фестивала - истакао је Радојичић.

На фестивалу учествује шест позоришта из БиХ, Србије и Хрватске, а о најбољима ће одучивати жири у саставу Небојша Брадић, Милош Бабић и Никола Пејаковић.

Током фестивала, који ће трајати до 9. јуна, биће изведене и представе “Сава Савановић-вампирска симфонија” Народног позоришта из Кикинде, “Дабогда те мајка родила” рађена у копродукцији Хрватског народног казалишта “Ивана племенитог Зајца” и Хрватског културног друштва “Театра” из Ријеке као и “Здраво животе” Народног позоришта из Новог Сада.

На репертоару фестивала су и представе “Зла жена” Народног позоришта “Тоша Јовановић” из Зрењанина, “Елијахова столица” Југословенског драмског позоришта из Београда, “Гребање или како се убила моја мајка” Босанског народног позоришта из Зенице и Битеф театра из Зенице. Представа “Кухиња” Народног позоришта Републике Српске биће изведена 9. јуна у част награђених.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана