Отворен Театар фест Петар Кочић 2016

Срна
Отворен Театар фест Петар Кочић 2016

`Бањалука - У Народном позоришту Републике Српске у Бањалуци вечерас је отворен позоришни фестивал Театар фест "Петар Кочић 2016" на коме учествују позоришта из Републике Српске, Србије и Хрватске.

Главни програм Театар феста "Петар Кочић 2016" отворило је Народно позориште Републике Српске премијерним извођењем представе "Подвала" аутора Милована Глишића, у адаптацији и режији Ђурђе Тешић.


Министар просвјете и културе Републике Српске Дане Малешевић истакао је да ће на Театар фесту "Петар Кочић" бити представљена нека од најзначајнијих позоришних остварења из Републике Српске и региона.

"Цијенећи важност овог фестивала, афирмацију домаћег драмског текста и промоцију врхунских достигнућа у позоришној дјелатности, Влада Републике Српске и Министарство просвјете и културе Републике Српске до сада су били чврст ослонац организације овог фестивала, а тако ће бити и у будућности", рекао је Малешевић на отварању Театар феста.

Градоначелник Бањалуке Слободан Гаврановић оцијенио је да је Тетар фест "Петар Кочић" најзначајнија културна манифестација у овом граду.

Он је свим учесницима фестивала пожелио угодан боравак у Бањалуци.

Директор Народног позоришта Републике Српске Ненад Новаковић нагласио је да је Тетар фест потврда да позоришта и култура опстају у свим временима и упркос недаћама са којима се суочавају.

"Овај фестивал и наше позориште показују да у сваком времену култура превазилази све проблеме и недаће. Поносан сам што овај фестивал траје дуго година и на све људе који су уложили труд да буде на понос свима нама", рекао је Новаковић.

На овогодишњем Тетар фесту учествују позоришта из Београда, Новог Сада, Лесковца, Зрењанина и Осијека.

Позоришни фестивал Театар фест "Петар Кочић" трајаће до 24. маја.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана