ОШ „Доситеј Обрадовић“: Сјећање на Драгана Бањца

И.Б.
Foto: ГС

БАЊАЛУКА-Основна школа „Доситеј Обрадовић“ из Бањалуке овогодишњи Свјетски дан позоришта посветила је успоменама на ученика ове школе, Драгана Бањца, недавно преминулог глумца Дјечијег позоришта Републике Српске.

-Глумци Дјечијег позоришта често су били учесници  програма који су организовани поводом Свјетског дана позоришта, а позоришне лутке и костими, стизали су из наше куће у ову школу, како би малишани доживјели сусрет и са живим ликовима, али и лутке-јунаке позоришних представа. Овај пут, ученици су програм посветили Драгану Бањцу-саопштили су из Дјечијег позоришта РС.

Међународну поруку за Свјетски дан позоришта прочитала је Ема Крстановић, ученица шестог разреда, а потом је емитован кратки биографски документарни филм о Драгану Бањцу, којим је Дјечије позориште РС испратило свог колегу.

-Затим је ученик деветог разреда, Павле Вукајловић, члан драмске секције, одјевен као ловац, сличног костима какав је био костим Ловца Драгана Бањца из чувене представе "Црвенкапа" својим ријечима испричао причу о дјечаку Драгану, бањалучком ђаку, који је прославио и своју школу корачајући позоришним даскама-навели су из Дјечијег позоришта РС.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана