Одржан годишњи концерт СКУД Семберија као поклон граду

Срна
Одржан годишњи концерт СКУД Семберија као поклон граду

Бијељина - Српско културно-умјетничко друштво /СКУД/ "Семберија" одржало је вечерас у Бијељини традиционални годишњи концерт као поклон граду.

На концерту су се представили дјечији, мјешовити и први извођачки ансамбл, етно-вокална група, народни оркестар и балетска група, који дјелују у оквиру СКУД "Семберија".

Публика је имала прилику да ужива у фолклорном спектаклу, а грађани су овацијама позивали учеснике да наставе са програмом.

Ово културно-умјетничко друштво већ шест деценија, посебно фолклорна секција, диже публику на ноге и добија овације широм Семберије, Балкана и Европе.

Друштво броји између 400 и 450 чланова активних у неколико секција, али је традиционално најбројнија и најбоља фолклорна секција, која се састоји од шест ансамбала.

Она је организована у школи фолклора, која има шест старосних категорија -почетници, припремни дјечији ансамбл, први дјечији ансамбл, припремни омладински, први извођачки ансамбл и категорија одраслих који се први пут укључују у фолклорне активности.

Фоклорну секцију чине млади играчи од седам до 35 година.

СКУД "Семберија" постоји већ шест деценија током којих је освојила много престижних награда и признања из области традиционалне културе, како на домаћим, тако и на страним такмичењима.

Ово културно-умјетничко друштво има и активне пјевачке групе - женску вокалну групу СКУД-а Семберија /омладинци/, затим изворну мушку пјевачку групу, изворну женску пјевачку групу, те пјеваче солисте. У оквиру СКУД-а дјелује и Народни оркестар који је у узлазној линији, а састављен је од младих заљубљеника у музику.

У СКУД "Семберија" од јесени 2013. године дјелују још двије нове секције, а то су фото и ткачка секција.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана