Одиграна представа “Мало благо”

Срна
Одиграна представа “Мало благо”

Мркоњић Град - Глумци Градског позоришта “Јазавац” из Бањалуке одиграли су у Мркоњић Граду представу “Мало благо” у оквиру манифестације “Дани позоришта”.

Глумица Наташа Иванчевић, која у представи игра са Слађаном Зрнић и Наташом Перић, рекла је новинарима да представа говори о три жене које пролазе кроз различите проблеме.

“Три жене, три различите генерације, мајка, кћерка и унука уче једна од друге и на крају порука да је породица основа свега”, рекла је Иванчевићева након синоћне представе.

Зрнићева је истакла да је ово једна од најнаграђиванијих представа Градског позоришта “Јазавац”.

“Настала је по тексту Елена Марфија, а у режији Слађане Килибарда. Мислим да је представа добра, мелодрамска и да се свако у њој пронађе”, нагласила је Зрнићева.

Осим ове, публика је имала прилику да погледа и представу “Ко је овде идиот” театра “Југоарт” из Београда, а у такмичарском дијелу фестивала биће одигране још и представе “Породичне приче” Независне продукције Бањалука/Београд и “Кривица” колашинског “Корифеј” театра.

“Дани позоришта”, који се у Мркоњић Граду одржавају 11. пут, почели су у недјељу, 4. августа, премијером представе “Класни непријатељ” мркоњићког Градског позоришта.

Посљедњег фестивалског дана, 9. августа, у пратећем програму глумица Народног позоришта Републике Српске Раденка Шева одиграће представу “Прича која лута свијетом”, а у част побједника Драмска група Медицинске школе из Добоја извешће представу “Нада”.

Представе се изводе у позоришној сали Културног центра “Петар Кочић”.

Организатор фестивала је мркоњићко Градско позориште, а покровитељ општина.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана