НПРС на турнеји по Србији: "Сумњиво лице" сутра у Београду

Срна
НПРС на турнеји по Србији: "Сумњиво лице" сутра у Београду

БАЊАЛУКА - Народно позориште Републике Српске одиграће сутра у Београду представу "Сумњиво лице" по тексту Бранислава Нушића, у режији Ивана Плазибата.

"Сумњиво лице" једна је од представа које ће бити изведене у оквиру програма под називом "Славимо Нушића" поводом 160 година од рођења овог српског писца, саопштено је из Народног позоришта Републике Српске.

У сриједу, 23. октобра, Народно позориште учествује на 33. "Данима Зорана Радмиловића" у Зајечару са представом "Швабица" по мотивима приповијетке Лазе Лазаревића, у драматизацији и режији Душана Петровића.

Из Народног позоришта су навели да је ова представа премијерно изведена 18. октобра.

У оквиру Фестивала "Наши дани" у Београдском драмском позоришту ће Народно позориште Републике Српске извести двије представе. У петак, 25. октобра, биће изведена представа "Мали ратови и кабине Заре", ауторке Виде Давидовић, у режији Ивице Буљана, а у суботу, 26. октобра, представу "Швабица" имаће прилику да види и београдска публика.

У међувремену, на Фестивалу класике "Вршачка позоришна јесен", који ће бити одржан 31. пут у Народном позоришту "Стерија" од петка, 25. октобра, до сриједе, 30. октобра, учествоваће представа "Урнебесна трагедија", Душана Ковачевића, у режији недавно преминулог редитеља Јагоша Марковића, копродукциони пројекат Народног позоришта Републике Српске и Народног позоришта у Београду, наводи се у саопштењу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана