Ничији сан отвара сезону

Снежана Тасић
Ничији сан отвара сезону

Приједор - Позориште Приједор започеће 61. сезону са двије нове представе, најавио је директор ове театарске куће Зоран Барош.

- Прву представу радимо по тексту "Ничији сан" аутора Мате Матишића, у режији београдског режисера Филипа Гринвалда. У њој гостује глумица Народног позоришта Републике Српске из Бањалуке Наташа Иванчевић - казао је Барош.

Додао је да ће премијера ове представе бити 30. септембра. Комад "Блуз осмијех", који ће по тексту Мирољуба Рикија Недовића режирати Жељко Касап, требало би да се нађе пред приједорском публиком до 20. октобра.

- Можда је мало необично што одмах почињемо са двије представе, али тиме намјеравамо да надокнадимо период када, због обиљежавања 60. годишњице наше куће, нисмо радили нове комаде - казао је Барош.

Позориште Приједор, осим рада на двије премијерне представе, у току јесени планира и мини-турнеју са представом "Дјелидба", коју је, по тексту Скендера Куленовића, режирао Марко Мисирача. "Дјелидбу" ће моћи да погледа публика Београдског драмског позоришта, као и позоришта у Зрењанину, Сомбору, Новом Саду.

Глумачку екипу "Дјелидбе" чине чланови домаћег ансамбла Раденко Билбија, Дарко Цвијетић, Раде Ступар, Деан Батоз, Синиша Вучићевић, Желимир Ривић и Мирела Предојевић. Гостујући глумци су Горан Јокић и Александар Стојковић из Народног позоришта Републике Српске, као и Слободан Ћустић из Београдског драмског позоришта.

Позориште Приједор је у јубиларној, 60. сезони учествовало на осам фестивала и освојило чак девет награда. Ансамбл овог позоришта је на "Театар фесту" у Добоју побиједио са "Дјелидбом", док је представа "Хот лајн" на фестивалу у Мркоњић Граду освојила прву награду публике.

 

Најмлађа публика

Позориште Приједор не заборавља ни на своју најмлађу публику. Зоран Барош је до краја године најавио и рад на још једној дјечијој представи, којом ова позоришна кућа сваке године малишанима уљепша новогодишње празнике.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана